De switch van residentieel vastgoed naar bedrijfsonroerend goed

13 januari 2023
Foto van

De laatste maanden van 2022 constateerde wij bij Van der Meijden Vastgoed samen met vele anderen onrust op de vastgoedmarkt. De onrust ontstond vanwege de stijgende energiekosten, stijgende rentes en de stikstofproblematiek. Als klap op de vuurpijl werden er door het kabinet nieuwe plannen aangekondigd om de midden-huur te reguleren.

Als gevolg van deze nieuwe plannen en de andere factoren zagen wij onrust ontstaan bij beleggers. Er werd een halt toe geroepen aan alle nieuwe aankopen. Aan het einde van het jaar zagen wij hierin een switch, woningbeleggers oriënteerde zich op het gebied van bedrijfsonroerend goed en verbaasde zich over de mogelijkheden. Wij hebben vier voordelen van bedrijfsmatig vastgoed voor u hier op een rij gezet:

Hogere rendementen: bedrijfsmatig vastgoed, zoals kantoren, bedrijfsruimtes, winkels en fabrieken, kan vaak hogere rendementen genereren dan residentieel vastgoed. Dit komt omdat de huurprijzen in verhouding tot het aankoopbedrag vaak hoger zijn en de huurcontracten in veel gevallen langer duren.
Waardestijging: bedrijfsmatig vastgoed kan ook een grote waardestijging laten zien op zowel korte als lange termijn. De vraag naar relevant bedrijfsmatig vastgoed kan namelijk zeer regionaal sterk fluctueren.
Inflatiebescherming: het jaar 2022 was een typisch voorbeeld van sterke inflatie. Recent zijn de cijfers concreet gemaakt en is er sprake van een inflatie van 10%. Voor het jaar 2022 is de huurverhoging voor een vrijesector woning vastgesteld op maximaal 3,3%. Een sterke inflatie heeft als resultaat voor een belegger in residentieel vastgoed dat het rendement feitelijk gezien verminderd. In het bedrijfsonroerend goed worden in veel gevallen huurprijzen jaarlijks geïndexeerd tegen de officiële CPI indexering waardoor uw rendement beter beschermt is tegen inflatie.
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van bedrijfsonroerend goed? Neem dan contact op met ons kantoor of één van onze collega’s:

Email: info@vdm2.clover4.nl

Telefoon: 0318-512 649

Bekijk ook andere nieuwsartikelen

Op de hoogte blijven van de nieuwste projecten?

Volg ons op onze socials

WhatsApp ons