De switch van residentieel vastgoed naar bedrijfsonroerend goed

13 januari 2023
Foto van

De laatste maanden van 2022 constateerde wij bij Van der Meijden Vastgoed samen met vele anderen onrust op de vastgoedmarkt. De onrust ontstond vanwege de stijgende energiekosten, stijgende rentes en de stikstofproblematiek. Als klap op de vuurpijl werden er door het kabinet nieuwe plannen aangekondigd om de midden-huur te reguleren.

Als gevolg van deze nieuwe plannen en de andere factoren zagen wij onrust ontstaan bij beleggers. Er werd een halt toe geroepen aan alle nieuwe aankopen. Aan het einde van het jaar zagen wij hierin een switch, woningbeleggers oriënteerde zich op het gebied van bedrijfsonroerend goed en verbaasde zich over de mogelijkheden. Wij hebben vier voordelen van bedrijfsmatig vastgoed voor u hier op een rij gezet:

Hogere rendementen: bedrijfsmatig vastgoed, zoals kantoren, bedrijfsruimtes, winkels en fabrieken, kan vaak hogere rendementen genereren dan residentieel vastgoed. Dit komt omdat de huurprijzen in verhouding tot het aankoopbedrag vaak hoger zijn en de huurcontracten in veel gevallen langer duren.
Waardestijging: bedrijfsmatig vastgoed kan ook een grote waardestijging laten zien op zowel korte als lange termijn. De vraag naar relevant bedrijfsmatig vastgoed kan namelijk zeer regionaal sterk fluctueren.
Inflatiebescherming: het jaar 2022 was een typisch voorbeeld van sterke inflatie. Recent zijn de cijfers concreet gemaakt en is er sprake van een inflatie van 10%. Voor het jaar 2022 is de huurverhoging voor een vrijesector woning vastgesteld op maximaal 3,3%. Een sterke inflatie heeft als resultaat voor een belegger in residentieel vastgoed dat het rendement feitelijk gezien verminderd. In het bedrijfsonroerend goed worden in veel gevallen huurprijzen jaarlijks geïndexeerd tegen de officiële CPI indexering waardoor uw rendement beter beschermt is tegen inflatie.
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van bedrijfsonroerend goed? Neem dan contact op met ons kantoor of één van onze collega’s:

Email: info@vdm2.clover4.nl

Telefoon: 0318-512 649

Bekijk ook andere nieuwsartikelen

Foto van Heinenoord - Reedijk

4 juli 2024

Heinenoord - Reedijk

Zoals u kunt zien hebben de mannen van Bouwbedrijf Wim Top de afgelopen tijd hard gewerkt! Er zijn aanzienlijke vorderingen in de bouw gemaakt, waardoor alle panden gelegen aan de linkerzijde wind- en waterdicht gemaakt zijn. Wij verwachten dat voor de aanvang van de bouwvak ook de panden gelegen aan de rechterzijde geheel wind- en waterdicht gemaakt zullen zijn. De totale ontwikkeling aan de Reedijk in Heinenoord is inmiddels geheel uitverkocht. Heeft u dit project net misgelopen? Wij hebben nog verschillende opties beschikbaar in de nabijheid van deze regio. Neem contact met ons op voor meer informatie tel. 0318-512649 of per email: info@vandermeijdenvastgoed.nl

Foto van EK ACTIE!

21 juni 2024

EK ACTIE!

Om te vieren dat de bedrijfsruimtes op de locatie van het oude Badge-gebouw in Woerden binnen zeer korte tijd zijn uitverkocht, en omdat onze Oranje-helden hopelijk naar de kampioenstitel zullen streven, hebben wij een speciale actie opgezet.

Waarom deze actie? Het Badge-gebouw was ooit de thuisbasis van de productie van
voetbalshop.nl, een fantastisch bedrijf dat al jarenlang officiële voetbalshirts verkoopt door heel Nederland en België. Nu hebben zij dit prachtige perceel aan ons verkocht, zodat wij er een schitterend onderkomen voor diverse ondernemers van kunnen maken.

Wat houdt de actie in? Wanneer u tijdens de periode dat Nederland actief deelneemt aan het Europees Kampioenschap een bedrijfsruimte bij ons aanschaft, krijgt u van ons een officieel Oranjeshirt en een voetbal cadeau. Zo kunt u niet alleen uw onderneming op een toplocatie vestigen, maar ook stralen zoals onze Oranje-sterren.

Bekijk hier onze bedrijfsruimtes en vier dit EK grootser dan ooit tevoren!

"Scoor nu een hal en ontvang een shirt van het Nederlands elftal!"

Foto van Woerden

19 juni 2024

Woerden

Van der Meijden Vastgoed heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van 22 zelfstandige bedrijfsruimten voor de individuele ondernemer. De Bedrijfsruimten zullen gerealiseerd worden aan de Edisonweg 6 te Woerden, het voormalige hoofdkantoor van The Badge Groep. Het bijna 50 jarige Badge is o.a. producent en leverancier van promotionele producten en sport en entertainment merchandise. Zo is het o.a. het bedrijf  achter merchandising programma's van Amerikaanse en Europese sportbonden als de NFL, MLB, NHL, KNVB, KBVB, DFB , FA, FF ,FIFA en de UEFA. Tevens staat Badge bekend als exploitant van webwinkels als Voetbalshop.nl, Voetbalshop.be en TeamNL.shop (Badge2C B.V.) Zodra de vergunning is verleend zal de bouw direct starten.

Op de hoogte blijven van de nieuwste projecten?

Volg ons op onze socials

WhatsApp ons