Actief beheer

Actief beheer is dat u zelf werkzaamheden uitvoert in of aan uw beleggingspand. Onder werkzaamheden worden bijvoorbeeld de volgende punten verstaan:

administratie
onderhoud
verbouwing
renovatie
regelmatig aan- en verkopen met winst

Wanneer er sprake is van actief beheer dan beschouwd de belastingdienst dit als inkomsten en wordt het in box 1 belast. Voor het beheren en onderhouden van een beleggingsobject kiezen daarom veel beleggers ervoor om gebruik te maken van een vastgoedbeheerder. Door zelf geen werkzaamheden uit te voeren aan uw vastgoed beschouwd de belastingdienst dit als inkomsten uit eigen vermogen en wordt u belast in box 3 wat financieel aantrekkelijker is.

Bent u opzoek naar een geschikte vastgoedbeheerder voor uw beleggingsobjecten? Kijk dan op de website van onze partner Eriva Vastgoedbeheer.

Bekijk ook andere kennisbank artikelen

Bouwkundige keuring

Een bouwkundige of bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaand object. Deze keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundige en geeft samen met het taxatierapport een objectief beeld van de waarde en staat van onderhoud van onroerend goed. In het bouwkundige onderzoeksrapport vindt u een beschrijving en foto’s van de eventuele bouwtechnische gebreken die bij de keuring werden aangetroffen. Hierin staat ook een schatting voor de kosten om deze gebreken eventueel te herstellen.

Splitsingsakte

Een splitsingsakte is een document dat is opgesteld om een gebouw kadastraal te splitsen in appartementsrechten. In de splitsingsakte staat hoe een gebouw is opgedeeld, uit hoeveel appartementen/ruimtes het bestaat en waar de gemeenschappelijke ruimtes zijn. Bij een splitsing in appartementsrechten krijgt de koper een aandeel in het gebouw en daarbij het exclusief gebruiksrecht voor het eigen deel. Met andere woorden: u koopt het recht een appartement te gebruiken en betaalt voor een gedeelte van het hele gebouw. Vaak heeft een gebouw met appartementsrechten gemeenschappelijke ruimtes (bijvoorbeeld: de entree, de gangen en trappen) waarvoor een vereniging van eigenaren (VvE) moet worden opgericht. Bij het appartementsrecht geldt dat bepaalde besluiten bij meerderheid van stemmen genomen kunnen worden. Bekijk ook: akte van mandeligheid.

Op de hoogte blijven van de nieuwste projecten?

Volg ons op onze socials

WhatsApp ons