Vastgoed financieren met vreemd vermogen

In sommige gevallen is het eigen vermogen niet toereikend genoeg om een beleggingspand aan te kopen. In dat geval kunt u een gedeelte financieren met vreemd vermogen. Als vergoeding betaalt u dan een rente aan de bank of financierder.

Voor vreemd vermogen kunt u bij veel instanties terecht, denk hierbij aan uw reguliere bank, een familielid of een vastgoedbank. De hoofdlijn is dat u in veel gevallen, uitzonderingen daar gelaten, een geldlening kunt krijgen tot 80% van de taxatiewaarde. Dit betekent dat wanneer u een bedrijfsruimte van € 180.000,- wilt aanschaffen dat u zelf 20% met liquide middelen en/of eigen vermogen moet financieren. Dit bedrag komt uit op € 36.000,-.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een eventuele financiering neem dan contact met ons op, wij kijken welke erkende adviseur het beste bij u past en brengen u in contact.

Bekijk ook andere kennisbank artikelen

Liquide middelen

Met liquide middelen wordt al het direct beschikbare geld bedoelt dat een bedrijf of persoon in de kas of op de bankrekening heeft staan. De term liquide verwijst naar vloeibaar: liquide middelen kunnen makkelijk verplaatst worden en makkelijk ingezet worden. Doorgaans worden liquide middelen gebruikt om salarissen te betalen, schulden af te betalen, een project te financieren, onroerend goed te kopen of om tijdelijk te beleggen. Om een beleggingspand te kunnen kopen dient u zelf circa 20% liquide middelen of eigen vermogen in te brengen. De overige 80% mag gefinancierd worden door middel van vreemd vermogen.

VvE - Vereniging van eigenaren

Het doel van de vereniging van eigenaren is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars. Welke zaken gemeenschappelijk zijn, staat beschreven in de splitsingsakte. De VvE zorgt ook voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van een gebouw (bijvoorbeeld: de entree, de gangen, de trappen, de parkeerplaats, de gevel en het dak). Als een gebouw middels een splitsingsakte wordt gesplitst in ruimtes die los verkocht of verhuurd kunnen worden, kan er een vereniging van eigenaren opgericht worden. Echter is het zo, dat wanneer een pand horizontaal gesplitst wordt in appartementsrechten een VvE verplicht is. Voorbeelden hiervan zijn bedrijfsverzamelgebouwen en appartementencomplexen. Als er een VvE opgericht wordt zijn de eigenaren verplicht om lid te worden van die vereniging.

Vastgoedbeheerder

Een vastgoedbeheerder fungeert als tussenpersoon voor het behartigen van de belangen van vastgoedeigenaren en huurders. Het belangrijkste voordeel van het inschakelen van een vastgoedbeheerder is dat er dan geen sprake is van actief beheer. Door zelf geen werkzaamheden uit te voeren aan uw vastgoed beschouwd de belastingdienst dit als inkomsten uit eigen vermogen en wordt u belast in box 3 wat financieel aantrekkelijker is. Een aantal werkzaamheden die een vastgoedbeheerder doorgaans uitvoert zijn: Financieel en administratief beheer - screening van huurders - vastleggen en behouden van huurder/gebruiksgegevens - administratieve boekhouding - monitoren aflopende contracten - maandrapportages opstellen voor de pandeigenaar - opstellen van huurcontracten - factureren van huurfacturen (en aanmanen) - de jaarlijkse huurverhoging - debiteuren en crediteuren administratie Technisch beheer - bewaken en afsluiten van onderhoudscontracten - persoonlijk contact met huurder - verhelpen van technische storingen - klachtenafhandeling Bent u opzoek naar een geschikte vastgoedbeheerder voor uw beleggingsobjecten? Kijk dan op de website van onze partner Eriva Vastgoedbeheer.

Op de hoogte blijven van de nieuwste projecten?

Volg ons op onze socials

WhatsApp ons